Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΙΝΤΕΡ-ΤΒΕΝΤΕ 1-0

Έστω και δύσκολα, η Ίντερ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Τβέντε, την οποία νίκησε 1-0 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" του Μιλάνου. Χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ ήταν ο Καμπιάσο στο 56', ενώ οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στην αναμέτρηση, με τους Σνάιντερ στο 18' και Λάνζατ στο 75'.


Τους δέκα βαθμούς έφτασε η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον πρώτο όμιλο και ισοβαθμεί με την Τότεναμ στην πρώτη θέση, η οποία έχει επίσης δέκα βαθμούς. Οι Λονδρέζοι έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια και έχουν το προβάρισμα για την κατάληψη της πρωτιάς του ομίλου.

Στους πέντε έμεινε η ολλανδική ομάδα, η οποία θα προσπαθήσει στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου, να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Europa League, καθώς υποδέχεται τα "σπιρούνια", ενώ η τέταρτης της βαθμολογίας (2 βαθμούς), Βέρντερ Βρέμης αντιμετωπίζει εντός έδρας την Ίντερ.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε την αναμέτρηση η Ίντερ του Ράφα Μπενίτεθ, ενώ με 4-2-1-3 ξεκίνησε το ματς η ομάδα του Μίσελ Πρεντόμ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να φτάσουν στο γκολ, που θα τους έδινε τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης. Ο Σνάιντερ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε στο 18' να σταματάει στο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Έως τα μέσα του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, όμως στο τελευταίο τέταρτο, οι Ολλανδοί βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν με αξιώσει μπροστά στην εστία των "νερατζούρι". Ο Ντάγκλας έχασε στο ημίωρο της αναμέτρησης την καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος για να ανοίξει το σκορ και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Συνολικά 14 τελικές προσπάθειες για τους γηπεδούχους, έναντι πέντε των φιλοξενούμενων. Μοιρασμένη κατοχή μπάλας, 51%-49% υπέρ της Ίντερ, στο πρώτο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να συνεχίζουν χωρίς αλλαγές. Η Ίντερ μπήκε και στην επανάληψη δυνατά στο ματς και είχε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Ετό στο 50'. Έξι λεπτά αργότερα (56'), ο Καμπιάσο με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, έπιασε ένα δυνατό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαΐλοφ, ανοίγοντας το σκορ για τους "νερατζούρι".

Στο 63' η σέντρα του Ζανέτι πέρασε ανεκμετάλλευτη, ενώ στο 69' ο Σνάιντερ δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς για τους γηπεδούχους. Στο 75' οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι στην προσπάθεια του Λάνζατ, στην σημαντικότερη ευκαιρία τους στην επανάληψη. Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, η Ίντερ κράτησε τη νίκη και εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στις 26 τελικές προσπάθειες έφτασαν οι ποδοσφαιριστές του Ράφ Μπενίτεθ, έναντι εννέα των αντιπάλων τους, ενώ είχαν και την κατοχή της μπάλας με 52%, έναντι 48% της Τβέντε. Στους 7 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο Μιλάνο την ώρα της έναρξης του αγώνα, με την υγρασία να φτάνει το 64%.




Γήπεδο: "Τζιουζέπε Μεάτσα"
Διαιτητής: Στέφαν Λανουά (Γαλλία)

Ίντερ (Ράφα Μπενίτεθ): Κστελάτσι, Κόρντομπα, Ζανέτι, Στάνκοβιτς, Λούσιο, Ετό, Σναίντερ (Νουάνκο 87'), Καμπιάσο, Ματεράτσι, Πάντεφ (Μπιράγκι 92'), Μπιαμπιανί (Σαντόν 80').
Τβέντε (Μίσελ Πρεντόμ): Μιχαΐλοφ, Βίσγκεροχφ, Ροσάλες, Ντάγκλας, Λόχερς (Μπουίς 80'), Γιάνσεν, Μπράμα, Ντε Γιόνγκ, Ρουίς, Γιάνκο (Λάνζατ 70'), Σαντλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου