Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Π.Α.Ο.Κ.-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 1-0

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Europa League έκανε ο ΠΑΟΚ, που πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Βιγιαρεάλ, επικρατώντας στην κατάμεστη Τούμπα με 1-0. Ο Βιερίνια στο 70ο λεπτό σημείωσε το «χρυσό» γκολ του «δικεφάλου» του βορρά, ο οποίος πέρασε στην κορυφή του τέταρτου ομίλου της διοργάνωσης. 


Με το τρίποντο αυτό, η ομάδα του Μάκη Χάβου έφτασε τους επτά βαθμούς και είναι ισόβαθμη στην κορυφή του ομίλου με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, που πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το Βέλγιο επί της Κλαμπ Μπριζ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες κοντραρίστηκαν με πολύ πάθος και ήδη στα 21 πρώτα λεπτά είχαν δημιουργηθεί πέντε καλές ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες. Ο ΠΑΟΚ με τακτική πολυπρόσωπου κέντρου άφησε χώρο στους Ισπανούς οι οποίοι αν και ξεκίνησαν εντυπωσιακά δεν απείλησαν παρά μόνο δυο φορές την ελληνική εστία στο πρώτο αυτό ημίχρονο.

Την πρώτη στο 5' με τον Αλτιντορ που ξέφυγε από τον Κοντρέρας αλλά ο Κρέσιτς ήταν εκεί για να επέμβει σωτήρια. Η δεύτερη ήταν στο 20? όταν το σουτ του Κάνι αφού κόντραρε στον Τσιρίλο δεν ξεγέλασε τον Κρέσιτς που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν παραγωγικός και ορεξάτος όχι μόνο στο πρώτο μέρος όταν και πλησίασε τρείς φορές στην εστία της Βιγιαρεάλ, αλλά και στην επανάληψη που με την παρουσία του ευέλικτου Ελ Ζαρ προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί ανέβασαν ρυθμούς και άρχισαν να φτάνουν πιο απειλητικά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όπου ο Κοντρέρας, με τους συμπαίκτες του κρατούσαν με αξιοπρέπεια, έστω και δύσκολα τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων. Αυτοί από την πλευρά τους με την είσοδο των Ρόσι και Καθόρλα έγιναν πιο απειλητικοί και το ματς κυλούσε χωρίς γκολ, με τον ΠΑΟΚ να χάνει πολύ καλή ευκαιρία στο 69΄ με τον Μουσλίμοβιτς.

Ένα λεπτό αργότερα ο Δικέφαλος άνοιγε το σκορ. Ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ και ο Βιεϊρίνια πηδώντας ψηλότερα από όλους παραβίασε την εστία της ισπανικής ομάδας γράφοντας το 1-0. Η Τούμπα είχε πάρει φωτιά και ο ενθουσιασμός είχε φτάσει στα ύψη.

Από το σημείο αυτό και μέχρι την λήξη η Βιγιαρεάλ έδειξε τα δόντια της αλλά ο ΠΑΟΚ όχι μόνο άντεξε στην πίεση αυτή αλλά απέδωσε υποδειγματικό αμυντικό ποδόσφαιρο με διαρκή αλληλοκάλυψη και άψογη συνεργασία, που άφησε χωρίς αποτέλεσμα την ισπανική ομάδα, που έχασε με την ήττα της αυτή την πρωτοπορία στον 4ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.



Διαιτητής: Έρικ Μπράαμχαρ
Γήπεδο: Τούμπας

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαΐντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (65' Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Φωτάκης (90+ Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (40' Ελ Ζαρ), Σακελλαρίου
Στον πάγκο: Χαλκιάς, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Ζουέλα

Βιγιαρεάλ (Χουάν Κάρλος Γκαρίδο): Ντιέγκο Λόπεζ, Γκονζάλο, Μουσάτσιο (72' Μοντέρο), Μαρτσένα, Λόπες, Νιλμάρ, Κάνι (68' Καθόρλα), Καπντεβίλα, Aλτιντορ (62' Ρόσι), Μπόρχα Βαλέρο, Σοριάνο
Στον πάγκο: Κάρλος, Οριόλ, Γκασπάρ, Κατάλια





πηγή:www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου