Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 0-2

Για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το νησί των Φαιάκων. Με οδηγό τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος ήταν ο λυτρωτής για τους πρωταθλητές. Ο Γάλλος από την άσπρη βούλα στο 79ο λεπτό και με όμορφο πλασέ στο 93΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και έδωσε στην ομάδα του ένα πολύτιμο τρίποντο, που την έφερε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με συγκάτοικο τον Ολυμπιακό.

Πολύ καλύτερο το «τριφύλλι» στο δεύτερο ημίχρονο όταν και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετέτρεψε το 4-2-3-1 σε 4-4-2, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Κατσουράνη και Πετρόπουλο, στις θέσεις των Καραγκούνη.Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι θέλει πολύ τη νίκη. Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα πήραν από νωρίς την κατοχή της μπάλας και δεν άφησαν την Κέρκυρα να κάνει το παιχνίδι της, αλλά ήταν αρκετά φλύαροι!
Ήταν εμφανές ότι ο Πορτογάλος έκοψε την ανάπτυξη με... γιόμες και οι «πράσινοι» προσπάθησαν να απειλήσουν από τις πτέρυγες με κύριο εκφραστή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο από τα αριστερά και λιγότερο με τους Μαρίνο και Καραγκούνη από τα αριστερά. Πάντως, το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να περάσει πολλές φορές την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή και προσπάθησε κυρίως με σουτ έξω από αυτήν.

Η Κέρκυρα προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις και αυτό φαίνεται στα έξι οφσάιντ που είχε στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, ενώ έκανε αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Τζόρβα μόνο στη φάση του 18ου λεπτού, όταν το σουτ του Στολτίδη έδιωξε ο Έλληνας διεθνής σε κόρνερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος των νησιωτών ξεκίνησε από εμφανή θέση οφσάιντ!

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τον ΠΑΟ ήρθε στο 25ο λεπτό όταν ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε δυο παίκτες από τα αριστερά, αλλά ο Κωνσταντόπουλος είχε σωστή τοποθέτηση και δεν ανησύχησε.

Ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μαρίνου πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ, ενώ οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο 39ο λεπτό, όταν το σουτ του Ζιλμπέρτο Σίλβα βρήκε στο χέρι του Μαϊστόροβιτς, αλλά ο Παμπορίδης έδειξε λανθασμένα παίζεται! Το ημίχρονο τελείωσε με ακόμα μια σπουδαία φάση για τους φιλοξενούμενους, όταν οι Δημούτσος και Σισέ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από τη μικρή περιοχή.

Σε αντίθεση με το πρώτο μισό, στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πιο γρήγορος και η μπάλα στα πρώτα λεπτά πήγαινε πάνω κάτω. Η Κέρκυρα πήρε μέτρα και έφτασε 2-3 προς τα καρέ του Τζόρβα, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Φερέιρα δεν ήταν ευχαριστημένος με τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας του και νωρίς νωρίς μόλις στο 60’ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του και άλλαξε το σύστημα του σε 4-4-2 με τους Πετρόπουλο και Κατσουράνη να μπαίνουν στο γήπεδο, αντί των Πλεσί και Καραγκούνη.

Η αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού των πρωταθλητών ήταν εμφανής και μόλις έξι λεπτά μετά ο Σισέ έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν μετά από πάσα του Κατσουράνη βρέθηκε μόνο στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κωνσταντόπουλος ήταν και πάλι εκεί και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκό συνέχισε να πιέζει και από το 70’ και μετά έκλεισε στα καρέ της την Κέρκυρα. Αυτή η πίεση απέφερε καρπούς για τους φιλοξενούμενους. Ο Κατσουράνης με μια βαθιά μπαλιά βρήκε τον Σισέ μέσα στην περιοχή, ο Γάλλος κατέβασε την μπάλα την τσίμπησε μπροστά από τον Κωνσταντόπουλο, ο οποίος τον ανέτρεψε.

Ο πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» και του ελληνικού πρωταθλήματος ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι ρίσκαραν πολύ και παραλίγο να ισοφαρίσουν το ματς, όμως δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τα λάθη της πράσινης άμυνας.

Αντίθετα ο Σισέ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με πολύ όμορφο πλασέ, νίκησε και πάλι τον Ντίμι Κωνσταντόπουλο, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.


Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 0-2
79’, 93’ Σισέ

Κέρκυρα: Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Στολτίδης, Μακρής (73’ Φλαβίνιο), Παρασκευαϊδης (82’ Χαμπλ), Καλατζής (6’ Γιάντσης), Τσίγκας, Επστάιν
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Πλεσί (61’ Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος, Μαρίνος (35’ Δημούτσους), Καραγκούνης (61’ Πετρόπουλος), Σισέ
Κίτρινες: Γκουστάβο, Επστάιν








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου