Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πανιώνιος - Ατρόμητος 0-1

Με ένα πολύ ωραίο γκολ από τον κορυφαίο παίκτη του γηπέδου, Ανδρέα Τάτο, ο Ατρόμητος πέρασε με 1-0 από τη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, σημειώνοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Superleague.
Τυχεροί ήταν οι λίγοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, αφού είδαν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με καλό ρυθμό από τα πρώτα κιόλας λεπτά.
Μπορεί να μην υπήρχαν μεγάλες ευκαιρίες στο ξεκίνημα, ωστόσο ο αγώνας ήταν εξαιρετικά αμφίρροπος, με τις δύο ομάδες να ισορροπούν στο χώρο του κέντρου, αλλά και στην πίεση που ασκούσαν.
Η πρώτη σημαντική απειλή ήρθε στο 14ο λεπτό, όταν ο Μπάλαμπαν εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Ατρομήτου, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να επισκεφθούν την περιοχή του Μάχο, με τον Σαγκανόβσκι να κάνει ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή και να "σερβίρει" την μπάλα στον αμαρκάριστο Νεμπεγλέρα, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά πολύ άστοχα.
Πολύ κοντά στο γκολ βρέθηκαν οι Περιστεριώτες στο 24', όταν ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Σαγκανόβσκι πήρε μία δύσκολη γυριστή κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι του Μάχο.
Η απάντηση ήταν άμεση από τους γηπεδούχους, αφού μέσα σε δύο λεπτά έφτασαν αυτοί με τη σειρά τους πολύ κοντά στο 1-0. Ο Ριέρα απέφυγε εξαιρετικά δύο αντιπάλους από αριστερά και γύρισε την μπάλα προς το ύψος του πέναλτι, όπου βρισκόταν αμαρκάριστος ο Μπάλαμπαν. Ωστόσο, ο Μελισσάς, ως "από μηχανής θεός", πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα προτού γίνει επικίνδυνος ο Κροάτης.
Τελικά, ο τρελός ρυθμός που επικρατούσε στο ματς απέφερε ένα γκολ για λογαριασμό του Ατρομήτου. Στο 35ο λεπτό, μετά από μία πολιορκία στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Καμαρά έγινε αποδέκτης της μπάλας και με υπέροχη μακρινή μπαλιά βρήκε τον Τάτο, ο οποίος έκανε μία κούρσα πίσω από τη σέντρα και με ωραίο αριστερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή σημάδεψε την αριστερή γωνία του Μάχο για το 0-1.Το πάρτι του Καμαρά από την αριστερή πλευρά συνεχίστηκε, αφού στις αντεπιθέσεις του Ατρομήτου, οι αμυντικοί του Πανιωνίου δεν προλάβαιναν να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνταν. Στις καθυστερήσεις του α' μέρους, ο Σενεγαλέζος έκανε πολύ ωραία κίνηση, αποφεύγοντας δύο αντιπάλους, αλλά ενώ είχε εύκολο έργο απέναντι στον Μάχο, προσπάθησε να τον "κρεμάσει", με συνέπεια ο Αυστριακός να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία την μπάλα.
Αντίθετα με το πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο μέρος είχε κακό θέαμα, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά, με μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός ένα παρ' ολίγον αυτογκόλ του Τάτου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπάλαμπαν στο 47'.
Ο μέσος του Ατρομήτου ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία του β' μέρους, όταν στο 64', μετά από ωραία πάσα του Φαβάλι, βρέθηκε απέναντι στον Μάχο, αλλά το διαγώνιο σουτ του με το αριστερό, χτύπησε στο απέναντι δοκάρι, που ήταν το δεύτερο για τους φιλοξενούμενους.Ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή και στο 68' απείλησε με τον Σαγκανόβσκι, αλλά το σουτ του Πολωνού μπλόκαρε ο Μάχο. Το πρώτο σουτ των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε από τον Κούκετς στο 73', αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη.
Ο ξεκούραστος Περόνε, που πέρασε στον αγώνα στο 75' αντί του Καμαρά, έγινε ιδιαίτερα απειλητικός σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά, στο 77', προσπάθησε να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Λάτκα έβαλε το πόδι του και απομάκρυνε την μπάλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα, βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά στο διαγώνιο σουτ του με το αριστερό, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μάχο.
Στο 80', μία εξαιρετική έμπνευση του Σίτο Ριέρα, λίγο έλειψε να χαρίσει ένα πανέμορφο γκολ σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Ο Ισπανός κατέβασε ωραία την μπάλα με το στήθος, γύρισε το σώμα του και σούταρε εντυπωσιακά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ.



Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης (Πιερίας), Φ. Ελευθερίου (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Ριέρα, Λάτκα - Μελισσάς, Σαγκανόβσκι, Φαβάλι

Γκολ: 35' Τάτος

Πανιώνιος (Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης (69' Σάμαρης), Λάτκα, Σιόβας, Βαρό, Κοντοές, Κουμορτζί, Τσότσαλιτς (46' Κούκετς), Γουνδουλάκης (46' Βαζ Τε), Ριέρα, Μπάλαμπαν

Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς (81' Σκόνδρας), Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος (86' Αποστολόπουλος), Φαβάλι, Καμαρά (75' Περόνε), Σαγκανόβσκι



πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου