Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Καβάλα-ΠΑΟΚ 0-1

Τι κι αν ο ΠΑΟΚ βρίσκεται (θεωρητικά) χωρίς προπονητή; Με σκόρερ των “αντάρτη” Πάμπλο Γκαρσία στο 13ο λεπτό, ο δικέφαλος του βορρά συνέχισε το “αντάρτικο”, επικράτησε με 1-0 της Καβάλας στο “Ανθή Καραγιάννη” και έκανε το “τρία στα τρία” με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση (με παιχνίδι παραπάνω).
Αν δεν υπήρχε, μάλιστα, και ο Γκαλίνοβιτς, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είχε “καθαρίσει” από νωρίς τη νίκη.
Βρε, μπας και να μείνει τελικά ο Χάβος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Σίγουρα, ο δικέφαλος του βορρά δεν είναι η ομάδα που θα πας με το χαμόγελο ζωγραφισμένος στα χείλη να βγάλεις εισιτήριο για να τον παρακολουθήσεις, αλλά αν μη τι άλλο ο Έλληνας τεχνικός έχει καταφέρει να βγάλει από τους παίκτες του ένα-δυο στοιχεία που βοηθούν την ομάδα του να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει.
Πρώτον, οι ποδοσφαιριστές του πιέζουν πιο μπροστά (με τον Σαλπιγγίδη όχι πια στα δεξιά αλλά στην κορυφή της επίθεσης) δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα γκολ και δεύτερον αρκετοί από αυτούς παίζουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση (Φωτάκης), περισσότερο πάθος (Πάμπλο Γκαρσία -μετά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε με τον προπονητή του), ενώ έχει πάρει από κάποιους πράγματα που δεν πήρε ο Δερμιτζάκης (Σνάουτσνερ, Σαλπιγγίδης, Τσιρίλο, Κοντρέρας). Μένει μόνο να ανέβει πάλι ο Βιεϊρίνια!

Στο παιχνίδι μας πάλι, ο ΠΑΟΚ πιέζοντας πολύ ψηλά διέλυσε το “ατού” των γηπεδούχων που είναι γνωστοί για τις “φαρμακερές” τους αντεπιθέσεις, αφού διαθέτουν πολύ γρήγορους παίκτες ειδικά στα άκρα της επίθεσης. Οι ποδοσφαιριστές του Χάβου, μάλιστα, είχαν ένα “μαγικό” δεκάλεπτο μεταξύ 10΄ και 20΄, όταν πέτυχαν ένα γκολ (13΄ Γκαρσία) και έχασαν δύο μοναδικές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Γκαλίνοβιτς που παρότι “έπνιξε” το σουτ του Γκαρσία (εντάξει, η μπάλα κόντραρε κιόλας) έκανε στη συνέχεια δύο εντυπωσιακές πτήσεις βγάζοντας τα σουτ των Σαλπιγγίδη και Ελ Ζαρ.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως η Καβάλα φάνηκε επιθετικά μόνο στο 38΄, αλλά και πάλι ο Ογκμπέτσε δεν ανησύχησε τον Κρέσιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε μόνο και μόνο για να δώσει χώρο στους γηπεδούχους και να χτυπήσει με την ταχύτητα των Σαλπιγγίδη, Βιεϊρίνια και Ελ Ζαρ στις αντεπιθέσεις. Οι Κοντρέρας και Τσιρίλο βρίσκονταν σχεδόν μόνιμα πια μέσα στην περιοχή του Κρέσιτς και ο Γκαρσία “πάγωνε” τον ρυθμό παίζοντας με “σίγουρες πάσες” για να μη δοθεί η ευκαιρία στην Καβάλα να δημιουργήσει τις συνθήκες της ισοφάρισης.

Όντως, η επίθεση της Καβάλας δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου, αφού ο μοναδικός παίκτης που διασώθηκε ήταν ο Καρντόζο, ο οποίος όμως μόλις στο 10΄ είχε πέσει πολύ επικίνδυνα στα πόδια του Ελ Ζαρ. Το θερμόμετρο όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαινε, δεν έλειψαν και οι παρεξηγήσεις ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, αλλά ουσιαστική ευκαιρία δεν δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, με εξαίρεση τις δύο φάσεις με πρωταγωνιστή τον Ογκμπέτσε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.





ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΟΚ 0-1
13΄ Γκαρσία

ΚΑΒΑΛΑ (Ντράγκαν Οκούκα): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Χργκόβιτς, Καρντόζο (82΄ Ντικρόκ), Ντιέ, Βουτσίσεβιτς (69΄ Ναζλίδης), Αμπντούν, Ονουάτσι, Οκγμπέτσε

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ (87΄ Σακελλαρίου), Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (81΄ Φιλόμενο), Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ, Σαλπιγγίδης (66΄ Μουσλίμοβιτς)

Διαιτητής: Α. Παππάς
Κίτρινες κάρτες: Καρντόζο, Ογκμπέτσε, Τόμασιτς, Αμπντούν – Μπουσαϊντί, Φωτάκης, Βιτόλο, Φιλόμενο





πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου