Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ 74-60

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2/2 στον όμιλο του, διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου και πήρε και την διαφορά που του εξασφαλίζει ίσως από πολύ νωρίς την πρώτη θέση.Όπλο του φετινού Παναθηναϊκού θα είναι η άμυνα... Το έχουμε εμπεδώσει αυτό, το κατάλαβε και η ΤΣΣΚΑ χθες. Με την άμυνα του, να τσακίζει κόκαλα και τους Σάτο και Νίκολας να κάνουν την ζημιά ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα την ΤΣΣΚΑ
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα τους, με την ΤΣΣΚΑ να αλλάζει συχνά σε ζώνη και τον Παναθηναϊκό, να προσαρμόζεται πάνω στον Μαριάνοβιτς.
Στην επίθεση ο Διαμαντίδης εκμεταλλεύτηκε το κενό που του έδιναν οι περιφερειακοί της ΤΣΣΚΑ για να οδηγηθεί πάνω στα χέρια του θηριώδη (2,21μ.) Μαριάνοβιτς.
Οι πρώτες του επιλογές ήταν σπλιτ και πάσα προς τα έξω, με τους πράσινους να είναι άστοχοι και την ΤΣΣΚΑ να έχει ένα μικρό προβάδισμα.(2-7 στο 3' και 8-12 στο 6'). Όταν ο αρχηγός του Διαμαντίδη ξεκίνησε να απειλεί, μπήκαν και οι πόντοι για να πάρει το προβάδισμα ο Παναθηναϊκός (15-14 στο 10').
Η αστοχία στα τρίποντα (1/10 στο 14') δεν... ευνούχισε τους πράσινους που πίεσαν στην άμυνα και με ένα σερί 6-0 προηγήθηκαν με 23-21 στο ίδιο λεπτό. Ο Σάτο (10 πόντοι στην δεύτερη περίοδο) έδωσε την απαιτούμενη ενέργεια στους συμπαίκτες του που δεν είχαν ούτε ένα λάθος α πρώτα 19' του αγώνα.
Τα καλά νέα ήρθαν με το τρίτο φάουλ του Μαριάνοβιτς που κάθισε στον πάγκο στο 16' με τον Παναθηναϊκό να τον σημαδεύει από την αρχή γνωρίζοντας ότι οι Ρώσοι χωρίς του Κριάπα και Καούν έχουν πρόβλημα στην front line.
Η ΤΣΣΚΑ συνέχισε και χωρίς τον Σισκάουσκας που τραυματίστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά με πολύ καλά ποσοστά από την περιφέρεια για να προηγηθεί με 28-30 στο 18'. Τα 2/13 τρίποντα και τα 7/20 δίποντα ήταν η αιτία του κακού, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να πάρει διαφορά (31-31 στο ημίχρονο) αλλά να είναι πολύ καλός στην άμυνα του.
Τα ποσοστά βελτιώθηκαν στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά για τον Παναθηναϊκό το πρόβλημα ήταν τα πολλά φάουλ (από τρία Μπατίστ, Τσαρτσαρής και ο Σάτο που ήταν καταπληκτικός στο 25'). Ο Γκόρντον έβαζε τα απίστευτα και η ΤΣΣΚΑ έμενε στο παιχνίδι, διατηρώντας πολλές φορές ένα ισχνό προβάδισμα (42-44).
Μέχρι εκεί κράτησε όμως η χαρά της ΤΣΣΚΑ... Ο Ντρου Νίκολας μπήκε ζεστός στο παρκέ, οι πράσινοι στο τρίτο δεκάλεπτο είχαν 4/5 τρίποντα και 7/9 δίποντα με τον Αμερικανό του Παναθηναϊκού να έχει οκτώ πόντους, τον Περπέρογλου να βοηθάει και τον Μάριτς να μπαίνει ξεκούραστος στο παρκέ και να νικάει κατά κράτος τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ.
Το 16-3 στα τελευταία πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου δείχνει το πόσο μεστό ήταν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού που έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση.
Η κούραση του Διαμαντίδη και ο... Γκόρντον έβαλαν πάλι τους Μοσχοβίτες στο παιχνίδι (60-55 στο 33'), με τους πράσινους να κολάνε στην επίθεση και να στέλνουν εύκολα τους αντιπάλους τους στις βολές. Το παιχνίδι θύμισε κατά πολύ τα πρώτα λεπτά... Σκληρές άμυνες και πόντοι με το σταγονόμετρο...
Ο Παναθηναϊκός πίεσε ακόμα περισσότερο στην άμυνα και από εκεί ήρθε η νίκη... Τρία σερί κλεψίματα, ο Νίκολας σχεδόν αλάνθαστος και το εύθραυστο 60-55 έγινε 71-55 στο 38' βάζοντας τέρμα σε όποια όνειρα είχε δει χθες ο Βουγιόσεβιτς και οι παίκτες του.
Ο Παναθηναϊκός κράτησε στους πέντε πόντους τους Ρώσους στα τελευταία επτά λεπτά, παίρνοντας όχι μόνο τη νίκη με όπλο την άμυνα του αλλά και την διαφορά!


Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Μάριτς 4, Περπέρογλου 8(1), Μπατίστ 6, Φώτσης 4, Σάτο 17(2), Νίκολας 18(4), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας 3, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2.
ΤΣΣΚΑ: Κουρμπάνοφ, Μπίκοφ 2, Σμόντις 9, Σισκάουσκας 3(1), Χόλντεν 5(1), Βορόντσεβιτς 5(1), Λάνγκτον 9(1), Μαριάνοβιτς 5, Σβεντ, Σοκόλοφ 2, Γκόρντον 20(1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου