Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Π.Α.Ο.Κ.-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-1

Όταν θα ανακοινωθεί ο προπονητής που θα αναλάβει τις τύχες του ΠΑΟΚ θα πρέπει να του προβάλλουν αυτό το dvd και μόνο! Η σκέψη του Μάκη Χάβου -να παίξει με 4-4-2, τον Σαλπιγγίδη μαζί με τον Μουσλίμοβιτς στην επίθεση και όχι “ανάποδα πόδια” στα άκρα της μεσαίας γραμμής- αποδείχτηκε σοφή, αφού ο δικέφαλος του βορρά ήταν άλλη ομάδα και νίκησε πολύ εύκολα τον Πανιώνιο με 3-1 πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα. Μελανό σημείο οι άδειες εξέδρες της Τούμπας (κεκλεισμένων των θυρών) και ο τραυματισμός του Μουσλίμοβιτς. Κακός για ακόμα ένα παιχνίδι ο Πανιώνιος.Όπως προείπαμε, λοιπόν, ο Χάβος προέβη στην αλλαγή του 4-2-3-1 που έπαιζε ανελλιπώς η ομάδα εδώ και χρόνια και το μετέτρεψε σε 4-4-2 με τους Σαλπιγγίδη και Μουσλίμοβιτς στην κορυφή, τον Φωτάκη δεξιά, τον Ελ Ζαρ αριστερά και τον Ίβιτς μαζί με τον Βιτόλο στον άξονα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχει καλύτερη πίεση ψηλά, περισσότερη φρεσκάδα όπως είχε προαναγγείλει ο 40χρονος τεχνικός (βρε μπας και κάτι ξέρει και πρέπει να παραμείνει;) πιο γρήγορες επιθέσεις χτυπώντας στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Φυσικά, από την άλλη πλευρά δεν έλειψαν τα αμυντικά κενά που έκαναν την εμφάνιση τους όποτε ο Πανιώνιος προσπαθούσε να επιστρέψει στο ματς.

Ο Στόρε από την πλευρά του λες και... δεν είχε άλλον αμυντικό να βάλει ξεκίνησε το παιχνίδι με 6 (!) αμυντικούς στο 4-2-3-1 και τον Κουμορτζί πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ριέρα. Έτσι, οι Νεοσμυρνιώτες όταν δέχτηκαν ασφυκτική πίεση στα πρώτα λεπτά έδειξαν αδυναμία να πρεσάρουν ψηλά, να παγώσουν το ρυθμό και απλά προσπαθούσαν να διώξουν τη μπάλα από την περιοχή τους.

Το πρώτο τέταρτο, λοιπόν, του αγώνα ήταν “μαγικό” για τους γηπεδούχους που προηγήθηκαν μόλις στο 8΄ (Μουσλίμοβιτς μετά από ασίστ-μισό γκολ του Σαλπιγγίδη) και ευτύχισαν να φτάσουν και στο 2-0 μετά από τρία λεπτά δείχνοντας πως θα έπαιρναν τρεις ξεκούραστους βαθμούς. Δεν επαναπαύτηκαν, όμως, και πίεσαν για περισσότερα γκολ. Θα μπορούσαν, μάλιστα, να είχαν φτάσει και σε τρίτο γκολ αλλά δύο φορές ο Μάχο έσωσε τον Πανιώνιο.

Οι “κυανέρυθροι” αντέδρασαν μετά το 20΄, κατάφεραν να αλλάξουν (επιτέλους) περισσότερες από τρεις πάσες στο χώρο του κέντρου και λίγο έλειψε να επιστρέψουν στο ματς αλλά Τσότσαλιτς και Ριέρα αστόχησαν από πλεονεκτική θέση. Στο 35΄, όμως, ο Φωτάκης ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ (3-0), αλλά οι πανηγυρισμοί επισκιάστηκαν από τον τραυματισμό στους προσαγωγούς για τον Μουσλίμοβιτς που τον ανάγκασε να αποχωρήσει ως αλλαγή στο 31΄.

Η απορία μας λύθηκε αμέσως μετά το γκολ (ο Στόρε είχε κι άλλον αμυντικό να περάσει στο παιχνίδι, βάζοντας τον Σιόβα στη θέση του Όμο) και παρόλο που οι Νεοσμυρνιώτες είχαν τα ίδια προβλήματα και στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να κρατήσουν τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή του Μάχο.

Η κούραση έκανε την εμφάνιση της στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγγίδης, ο Ελ Ζαρ και ο Ίβιτς δεν είχαν τα τρεξίματα του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και οι φιλοξενούμενοι ήταν φανερό πως είχαν στο μυαλό τους να κρατήσουν το σκορ σε λογικά πλαίσια αφού δεν προσέφεραν βοήθειες στον Ριέρα. Ο Κριστιάνο έκανε την επανεμφάνιση του, ο Φωτάκης συνέκλινε περισσότερο πια για να ανεβαίνει και ο Μπουσαϊντί, ένα στοιχείο που φαίνεται να διαθέτει ο Τυνήσιος αμυντικός, ο Ίβιτς δέχτηκε μια-δυο κλωτσιές και “κλάταρε”, αλλά αυτό που έλειπε από το δεύτερο ημίχρονο ήταν οι φάσεις. Καμία ως το 75΄.



Στο 77΄, όμως, ο Μανιάτης μετά από κόρνερ του Γουνδουλάκη μείωσε σε 3-1 και ο Στόρε βλέποντας τους παίκτες του να πιστεύουν στο “θαύμα” έριξε στο ματς τον Μπάλαμπαν (επιτέλους) και ο Πανιώνιος πίεσε για ακόμα ένα γκολ που θα τον έβαζε και πάλι στο κόλπο. Έστω και λίγο αργά, ο Χάβος έκανε αλλαγή τακτικής με τον Ζουέλα να μπαίνει αντί του Σαλπιγγίδη κόβοντας τα όνειρα των φιλοξενούμενων στη... μέση.


ΠΑΟΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-1
8΄ Μουσλίμοβιτς, 11΄ Σαλπιγγίδης, 35΄ Φωτάκης – 77΄ Μανιάτης

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Ίβιτς, Φωτάκης, Ελ Ζαρ (65΄ Κριστιάνο), Σαλπιγγίδης (87΄ Ζουέλα), Μουσλίμοβιτς (31΄ Φιλόμενο)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο (39΄ Σιόβας), Βαρό, Τσότσαλιτς (83΄ Μπάλαμπαν), Κοντοές, Κουμόρτζι, Γουνδουλάκης, Χίκα, Ριέρα

Διαιτητής: Α. Γιάχος
Κίτρινες κάρτες: Φωτάκης, Βιτόλο – Μανιάτης, Λάτκα
Κόκκινες: -

πηγή:www.sportnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου