Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΣΤΗ ΡΕΑΛ Ο ΟΖΙΛ

Στη Ρεάλ Μαδρίτης θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ο Μεσούτ Οζίλ. Η Βέρντερ Βρέμης δεν μπόρεσε να αρνηθεί τη νέα, βελτιωμένη προσφορά της "βασίλισσας", αλλά και τη δεδομένη επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει την καριέρα του σ' έναν από τους σημαντικότερους συλλόγους του κόσμου. 

Τα οικονομικά στοιχεία της μεταγραφής δεν έγιναν γνωστά, αλλά γενική εκτίμηση είναι ότι το κόστος της ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ. Οχι πολλά για τα δεδομένα της Ρεάλ, όμως το ποσό είναι αστρονομικό για έναν 22χρονο ποδοσφαιριστή, ο οποίος ουσιαστικά έγινε παγκοσμίως γνωστός πριν από δύο μήνες, όταν πρωταγωνίστησε στην πορεία της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Για πολλούς ο Οζίλ ήταν η μεγάλη αποκάλυψη της διοργάνωσης. Ωστόσο, το ταλέντο του είχαν διαγνώσει πρώτοι οι άνθρωποι της Βέρντερ και ο Τόμας Σάαφ, όταν τον Ιανουάριο του 2008 δαπάνησαν 4,3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Σάλκε. Γέννημα-θρέμμα του Γκελζενκίρχεν, ο τουρκικής καταγωγής μέσος έπαιξε στη Ροτ-Βάις Εσεν έως το 2005 και στη συνέχεια εντάχθηκε στη Σάλκε.

Βασικό στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων της Γερμανίας, "έλαμψε" για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Ελπίδων (U21) του 2009, όταν οδήγησε την ομάδα του στον τίτλο με αυτοκρατορική εμφάνιση στον τελικό (4-0) εναντίον της Αγγλίας. Ο Γιόακιμ Λεβ τού εμπιστεύθηκε μια θέση στους "23" της "νατσιονάλμανσαφτ" για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 κι οι εμφανίσεις του στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής έμελε να τού χαρίσουν τη μεταγραφή που κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται.

"Σεβόμαστε την επιθυμία του Μεσούτ, ο οποίος θεωρεί πως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του", δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Βέρντερ, Κλάους Αλοφς, γράφοντας τον επίλογο στην καριέρα του νεαρού μέσου στο "Βέζερσταντιον".

Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Οζίλ θα βρει ακόμη έναν Γερμανό, τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, Σάμι Κεντίρα, ο οποίος αποκτήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες από τη Στουτγκάρδη.

ΠΗΓΗ:WWW.NOVASPORTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου