Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Μαρινάκης: "Πρωτάθλημα ξανά"

Η αλλαγή σελίδας στη διοίκηση του Ολυμπιακού μετά από 17 χρόνια, είναι γεγονός. Ο νέος μεγαλομέτοχος των "ερυθρολεύκων", Βαγγέλης Μαρινάκης ολοκλήρωσε την πρώτη του ομιλία με τη φράση "πρωτάθλημα ξανά", δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας, ενώ άφησε αιχμές για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο Σωκράτης Κόκκαλης αποχαιρέτησε συγκινημένος. 
Τον λόγο πήρε πρώτος ο -πρώην πλέον- πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης: "Αγαπητοί φίλοι, σήμερα είναι μια ιστορική και συγκινητική μέρα, τουλάχιστον για μένα και τους συνεργάτες μου. Είναι μια μέρα που αποφασίστηκε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει δυνατά την πορεία του στο μέλλον. Μετά από 20 χρόνια αποχωρώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον φίλο μου Γιάννη Ιωαννίδη, γιατί στην ουσία αυτός με έφερε στον Ολυμπιακό. Με τον κύριο Νταϊφά αποφάσισα να πάρω την ομάδα ποδοσφαίρου.

Διοίκησα τον Ολυμπιακό με ένα τρόπο που αρκετός κόσμος μου έκανε κριτική. Πιστεύω όμως πως τελικά έφερα τον Ολυμπιακό σε μια θέση που του αξίζει, στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όσον αφορά την μετακίνηση των μετοχών μου σε ότι αφορά στο μπάσκετ στους αδερφούς Αγγελόπουλους ήταν σωστή κίνηση.

Ό,τι κάνω είναι για το καλό του Ολυμπιακού. Δεν μπορούσα να μείνω για πάντα στον Ολυμπιακό και την ομάδα δεν θα την έδινα τυχαία σε όποιον και όποιον. Γνωρίζω τον Βαγγέλη Μαρινάκη από μικρό παιδί και τον θυμάμαι από τότε που ήταν παιδάκι και έρχόταν στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους της ομάδας, τους παράγοντες, τους αθλητές του συλλόγου, όπου συνεργαστήκαμε μαζί. Δέχτηκα και έντονη κριτική αλλά την καταλαβαίνω, γιατί το ποδόσφαιρο είναι το πιο λαϊκό άθλημα.

Εμένα μ' αρέσει το ποδόσφαιρο. Θα συνεχίσω να βοηθάω και να είμαι κοντά στον Παναθηναϊκό... ααα στον Ολυμπιακό εννοούσα!

Θα συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά στον Ολυμπιακό και θα βρίσκομαι στο πλευρό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πιστεύω πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει όλες αυτές τις ικανότητες για να φέρει τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός έχει εκατομμύριδα φιλάθλους και εκείνο που χρειάζεται είναι όχι μια παθητική συμπαράσταση στην ομάδα, αλλά μια περισσότερη ενεργή συμπαράσταση από τον κόσμο. Εγώ θα μείνω όσο χρειάζεται δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Θέλω να κάνω μια έκκληση. Η οικονομική κατάσταση της χώρας μας δεν είναι καλή. Υπάρχουν αντιδράσεις που μπορεί να έχουν αντίκτυπο και στον αθλητικό χώρο. Επειδή οι διατάξεις των νόμων περί βίας είναι αυστηρές και επειδή ο Ολυμπιακός έχει πληρώσει στο παρελθόν το "μάρμαρο" από επεισόσοδια που το κάνουν άνθρωποι που δεν αγαπούν τον Ολυμπιακό, θέλω να έχουμε μια σωστή συμπεριφορά.

Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ. Μαρινάκη. Ξέρω πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τον κύριο Μαρινάκη και θα αντιμετωπίσει δυσκολίες. Αλλά για να τα καταφέρεις χρειάζεται και "τρέλα". Στον Ολυμπιακό αν θέλεις να προσφέρεις, χρειάζονται και θυσίες και ο μόνος που τις έκανε είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον οποίο ευχαριστώ πολύ...".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο 
Ευάγγελος Μαρινάκης: "Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος σήμερα. Η αγωνία των φιλάθλων ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα για να ασχοληθώ με τον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ τον κύριο Κόκκαλη για όσα πρόσφερε. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στην κορυφή. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως όλοι οι Ολυμπιακοί θα πρέπει να νιώθουν σίγουροι για το αύριο.

Να είστε αισιόδοξοι για το μέλλον, είμαστε ενωμένοι είμαστε δυνατοί, είμαστε Ολυμπιακοί, αγαπάμε την ομάδα μας και μόνο. Σκόπος μας είναι να οδηγήσουμε τον Ολυμπιακό μας με ασφάλεια στις επιτυχίες. Σε όλα τα μέρη του κόσμου θέλουμε μαζί με τον Σωκράτη να στείλουμε ένα μήνυμα. Το μέλον θα είναι το ίσιο λαμπρό όσο και η ιστορία του.

Ευχαριστώ όλους όσους στέκονται στο πλευρό μου. Τους βετεράνους, τον κόσμο. Είμαστε ενωμενοι. Είμαστε δυνατοί. Είμαστε πάνω από όλα Ολυμπιακοί. Επιτρέψτε μου να ξεχωρίσω την παρουσάι του κ. Νταϊφά, μπήκα στο λεωφορείο με τους παίκτες, καθισα στον πάγκο, άρχισα να ζω το όνειρο.

Ο πατέρας μου ο Μιλτιάδης μου μετέφερε την αισιοδοξία. Και τα νέα παιδιά θα ζήσουν αυτά που ζήσαμε. Χρειάζεται ένα μεγάλο πλάνο. Παίρνω το ρίσκο να βάλω χρήματα για να βγει από την δύσκολη θέση ο Ολυμπιακός. Στη νέα εποχή πρέπει να είμαστε πιο κοντά στον κόσμο.

Το "Γ. Καραϊσκάκης" να γεμίζει, και ο καθένας από τους φιλάθλους να έχει στο σπίτι του από μια φανέλα της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από κόμματα. Φιλοδοξώ και το εννοώ να είμαι ο τελευταίος μέτοχος του Ολυμπιακού που θα κάνει μια τέτοια θυσία. Πρέπει ο Ολυμπιακός να στηριχτεί οικονομικά από τον κόσμο του, από την δυναμική του. Στόχος μου είναι να γίνουμε μελλονικά οικονομικά αυτοδύναμοι.

Θέλω να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα. Δουλεύω σκληρά. Τα χρήματα από μόνα τους δεν φτιάχνουν ομάδα. Αν δεν υπάρχει ποδοσφαιρική χημεία και ποδοσφαιρικό πλάνο. Ειδικά την εποχή της κρίσης που ζούμε. Ξεκινάμε σε μια βδομάδα τα ματς της Ευρώπης. Εμείς θα κάνουμε αυτά που πρέπει.

Έχω ένα όραμα για τον Ολυμπιακό και η διάρκεια του είναι μακροχρόνια. Δεν θα βιατώ και δεν θα πιεστώ. Είμαι ρεαλιστής. Ποδόφαιρο παίζουμε, το αποτέλεσμα μετράει. Ξέρω τι θέλετε. Το πρωτάθλημα και θα το πάρουμε, να είστε σίγουροι. Έχουμε όμως μια πίεση χρόνου. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τους νεαρούς παίκτες μας.

Την ΠΑΕ θέλουμε να την στελεχώσουμε με κατάλληλα άτομα που αγαπάνε τον Ολυμπιακό. Δεν θα δεχτώ καταστάσεις του παρελθόντους, όπου πολλοί εκμεταλλεύτηκαν τη γενναιοδωρία του Σωκράτη Κόκκαλη. Καταδικάζω τα επεισόδια και τις καταστάσεις βίας. Είναι ντροπή να πληρώνουμε πρόστιμα, και να παίζουμε "κεκλεισμένων". Λέμε ναι στους συνδέσμους, αλλά είμαστε υπέρ και στην ασφάλεια του γηπέδου.

Στη νέα εποχή θα ζητήσουμε ισονομία σε όλα, στη Σουπερλίγκα, στην ΕΠΟ και θεωρώ αυτονόητο το 50-50. Έχουμε όρεξη για την δουλειά, πάμε για μεταγραφές ουσίας. Πάμε όλοι μαζί, δεν περισεύει κανείς, πάμε για πρωτάθλημα ξανά!

Αμέσως μετά την ομιλία του κ. Μαρινάκη, ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το αν θα βάλει μόνο ο ίδιος χρήματα για την αύξηση του ΜΚ: "Τα λεφτά τα βάζω μόνος μου. Ο κ. Λαυρεντιάδης αποφάσισε χθες βράδυ να μη συμμετάσχει στην αύξηση, αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Δεν θα αναφερθούμε στα λογιστικά, αυτά τα αφήνουμε σε όσους ασχολούνται με αυτά".

Προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τα μέλη της ΠΑΕ και αν προτίθεται να κάνει κάποιες αλλαγές: "Έχουμε πολλά στο μυαλό μας, όχι μόνο ένα. Δεν θα κάνουμε προγραμματικές δηλώσεις και δεν μπορούμε να σας δώσουμε λεπτομέρειες για το πλάνο. Όταν το ολοκληρώσουμε, θα είστε οι πρώτοι που θα το ακούσετε".

Προς τον Σωκράτη Κόκκαλη για το τι αποκόμισε από τη θητεία του στον Ολυμπιακό: "Αποκόμισα τόσα πολλά που θα ήθελα πολλές ώρες να τα πω. Ήταν μια πολύ έντονη περίοδος της ζωής μου, αλλά και της οικογένειάς μου που με ανέχτηκε πολλές φορές. Όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός είμαστε χαρούμενοι, όταν χάνει είμαστε όλοι για θάνατο. Όταν παίζαμε τελικό στο Τελ Αβίβ με την Μπανταλόνα και μας έβαλε καλάθι ο Τόμπσον, είχαμε πέσει όλοι, έτοιμοι να πεθάνουμε. Πέρασα μια πολύ ωραία περίοδο και νομίζω πως θα συνεχίσω να περνώ έτσι. Φίλαθλος ήμουν, πρόεδρος έγινα και φίλαθλος θα ξαναγίνω. Είναι μεγάλη η ένταση να είσαι τόσο πολύ οπαδός του Ολυμπιακού. Είναι άλλο πράγμα να μπαίνει η μπάλα στο πλεκτό ή όταν μπαίνει στα δίχτυα της ομάδας σου".

Προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το πώς θα διασφαλιστεί για την ομάδα του η ισονομία από αθλητικά όργανα και διαιτησία: "Είναι αυτονόητο πως θα παίζουμε 50-50 και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να συμβεί αυτό. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε παραπάνω".

Προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τις μεταγραφές και αν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο: "Η ομάδα θα ενισχυθεί. Δεν θα πιεστούμε και δεν θα βιαστούμε. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει. Όταν έρθει η ώρα για ανακοινώσεις, θα το μάθετε".



ΠΗΓΗ:WWW.NOVASPORTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου